tiistai 9. joulukuuta 2014

Luukku 9: Koiraystävä

Voiko koira olla ystävä?


Omakohtaisesti koirat ovat olleet aina ne parhaimmat ja luotettavimmat ystävät. Ne kuuntelee sua, ne ei kerro mitään mitä niille puhut, ne rakastaa sua eniten maailmassa, ne luottaa suhun koko sydämmellään, ne ei koskaan jätä yksin, ne on sina sun tukena, ne ei muistele menneitä vaan antavat anteeksi, ne puolustaa sua, ne pysyy aina sun vierellä vaikka mitä tapahtui ja tärkein: Ne ovat lojaaleita omistajalleen koko elämänsä ajan.

Koira, se sudesta kesytetty ja jalostettu eläin, on aikojen saatossa, monien vuosien takaisena aikana nimetty Ihmisen Parhaaksi Ystäväksi.

Vuosia sitten egyptissä Kuningatar Kleopatralla oli kissa, Kleopatran arvokas voimaa täynnä oleva kaulakoru antoi valtaa ja muita asemaa ylentäviävoimia. Palatsissa Kleopatran seurana oli myös kultainennoutaja. Eräänä iltana Kleopatran mentyä nukkumaan ja laitettuaan korunsa pöydälle, kissa aloitti juonensa. Se oli juuri saamassa kaulakorun kaulaansa että saisi muutettua kissat koko maailman valtijaiksi, kunnes kultainennoutaja huomasi sen ja alkoi haukkua raivokkaasti, Kleopatra heräsi haukuntaan ja sai napattua kaulakorun. Sen jälkeen kissat karkoitettiin egyptistä ja kultsusta tuli kaikkien egyptiläisten sankari! Sen jälkeen koirista tuli ihmisen parhaita ystäviä.

Satuahan tämä varmasti on, mutta hyvin tehty silti!
Koira on ehdottomasti hienoin ja viisain eläin tällä pallolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti