maanantai 11. heinäkuuta 2016

Tunaneidin kuulumisia


Pentu on nyt 12vk, aika on mennyt hurjan nopeaa. Ledi kasvaa ihan silmissä, ja saavuttaa jo kovaa vauhtia Riellan säkäkorkeutta. Eläinlääkärissä käytiin ensimmäisellä rokotteella tuossa viime viikon maanantaina 18.7, eikä mitkään järin hyvät fiilikset jäänyt tuosta ellästä. Voin ihan suoraan sanoa että kyseisellä henkilöllä ei ollut minkäänlaista käsitystä siitä, miten pennun kanssa toimitaan. Mutta ei nyt siitä sen enempää.
Samalla reissulla punnittiin Ledi, ja painoi tasan 10kg. Iso tyttö!




Arki sujuu jo muuten tosi hyvin, koko lauma on ottanut pennun jo porukkaan täysin mukaan. Oikeastaan ottivat jo ensimmäisten päivien aikana, mutta nyt se näkyy jo kunnolla että pieni punakettu kuuluu nyt meidän kompaniaan.
Agireeneissä se on ollut joka kerta mukana katselemassa kentän laidalla, hienosti se osaa hiljaa odottaa autossa boksissa vaikka kontti on auki. Eli operaatio 'boksiinrauhoittumisreeni' on tuottanut tulosta.
Tottista ollaan viikottain nakin voimalla värkätty. Lähinnä perusasentoa, minipätkää seuruuta imuttamalla ja eteentuloja. Hyvin se jo alkaa hoksata että kun kädellä ohjaan viereen, niin siihen istutaan. Todella fiksu ja oma-aloitteinen pentu. Osaa istuakkin jo käskystä.



Lisäksi myös leikitään ihan päivittäin, ja sitäkös Ledi vasta rakastaa! Ensin hiukan saalistusta, siitä sitten 'zip' ja taistellaan.
Taistelutahto on ainakin kova jos ei muuta! Irroittamista ollaan harjoiteltu ahkerasti, ja pikkuhiljaa alkaa oppia sanan 'irti' merkityksen. Joka on jo tässä vaiheessa todella hyvä juttu.
Remmiriekkuja siitä on ainakin kehkeytynyt, tai oli jo silloin kun oli ekoja kertoja hihnassa. Mutta nykysin aina kun lähdetään jonnekkin, niin alkumatkan se riekkuu yleensä remmissä. Siksi tykkäänkin pitää sillä lettiremmiä, jota saa aina riepotella.


Paljon ollaan saatu myös uusia ystäviä meidän tuttavapiiristä, mm. jo ennestään blogissa esiintyneet karjalankarhukoira sisarukset Kira ja Voitto. Sekä tietysti Sofian belgianpaimenkoira Waka. Myös erityisesti 2v bordercollie Pusta on Ledin paras kaveri ylivoimaisesti, jos meidän omaa laumaa ei lasketa! Ja viikonlopun agikisoissa kerkesi leikkiä myös samanikäisen bortsupennun kanssa.
Eikä tässä ole edes vielä kaikki, joten kavereita on ihan mukavasti!

Syömisestä sen verran, että syö nyt siis vielä kolme kertaa päivässä Jahti&Vahti-penturuokaa sekä Kennelrehun raakaa jauhelihaa, lohta ja raakaa jauhettua broileria. Toisin sanoen siis samoja lihoja mitä meidän muutkin. Ja jos on maha meinanut olla sekaisin, niin lisänä on saanut piimää tai raejuustoa.

Tällainen pikakatsaus mitä pennulle kuuluu ja mitä ollaan tehty!
Kaikki postauksen kuvat (c)Veera Soukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti