lauantai 21. helmikuuta 2015

Sirun turkinhoito

Ajattelin tehdä tällä kertaa erinlaisen postauksen, ja kirjoitaa Sirun turkin hoidosta.


Käytän yllä olevia harjoja, ja ne on todettu parhaimmaksi Sirun turkin suhteen. Kammalla selvittelen korviin ilmestyvät raivostuttavat takut ja harjalla muun turkin. Sirulla on onneksi vielä semi helppohoitoinen turkki, mutta korvakarvat takkuuntuvat todella helposti ja joskus on takkuuntunut siihen pisteeseen että niitä on pitänyt jo saksien kanssa irroitella. Joten korvia varsinkin pitää säännöllisin väliajoin harjata, joka on itsellä tullut tosiaan opittua kantapään kautta...





Pesen Piun yleensä kerran kuukaudessa, mutta tarvittaessa useammin. Pesun jälkeen föönaan turkin ja harjaan kunnolla. Sirun turkki pysyy valkoisena melkeimpä koko ajan, mutta sitten kun se joka koiran omistajan unelmakeli, kurakeli alkaa niin härregyyd sitä turkin väriä silloin!

Vanha pokkarilla otettu kuva suihkun jälkeen.
Kokonaisuudessaan Sirun turkki on aika helppo hoitaa eikä likaannu helposti, ja on siinä rajalla minkälaista turkinlaatua jaksan hoitaa säännöllisesti. Välillä on kyllä hermot koetuksella jo tuonkin kanssa (varsinkin korvien) mutta kyllä siitä aina selvitään jonkun ajan tuskailun jälkeen.

Mitä piditte tällaisesta postauksesta? :)





2 kommenttia:

  1. Haha :D tuon oman uroni turkki on päässyt aika kamalaan kuntoon ja nyt hiihtolomalle oon asettanu tavotteen, että setvin sen aivan perusteellisesti, sekä pesen ja puunaan :D tiesitki varmaan, että itsellä kans rajalla tämä perhosen turkki eli mitä jaksan hoitaa, mutta kyllä se tästä :D tosi kiva postaus kuvineen!

    VastaaPoista