perjantai 21. elokuuta 2015

Möllitokoa ja treenaamista

Oltiin Sirun kanssa maanantaina kerhomme järjestämässä möllitokossa, alo-luokassa. Kävimme nimittäin testaamassa päästäänkö tokon pm-kisoihin, RKK:n joukkueeseen. Myös Veera ja Taiga olivat alo:ssa.
Siru teki todella hyvää seuruuta, välillä kontakti karkasi mutta muuten todella hyvällä meiningillä mentiin. Liikkestä maahan onnistui tosi hyvin. Kapulaa piti 3 sekuntia viidestä. Luoksetulo hyvällä draivilla, ensin eteen ja siitä sivulle. Kaukokäskyt -maahan-istu-maahan- jäivät itseäni hieman harmittamaan kun juuri sillä kerralla nousi, mutta läsähti ilman käskyä takaisin maahan. Paikkamakuuseen piti antaa kaksoiskäsky, ja kun palasin koiran vierelle piti antaa myös kaksoiskäsky että nousisi perusasentoon, ei hyvä. Muuten paikkamakuu meni normaalisti ja pysyi tyynen rauhallisesti maassa. Hyppyä ei ollut.


Itselleni jäi kyllä ihan hyvä maku suuhun tästä treenistä, mutta petrattavaakin on. Niin koiralla, kuin omistajalla. Minulle sanottiin siitä että kun seurautan niin katson liikaa koiraa, pitää paikkaansa. Ja kun pyydä koiran sivulle teen helposti huomaamattani sen että läpsäytän pari kertaa jalkaani, pitää paikkaansa. Joten nyt vain yritän itse irtautua niistä.

Hyvin kävi, nimittäin päästiin joukkueeseen ja tokon piirinmestikset ovat siis 29.8 Oulussa! Taiga ja Veerakin pääsivät, onnea heille!

Reenaamisesta sen verran että nyt siis tehdään Sirun kanssa kaukojen osalta vain sitä että pyydän istumaan ja menen heti palkkaamaan ylhäältä, eli koira joutuu vähän kurottamaan kohti palkkaa. Toivottavasti ei sen myötä enää ennakoisi maahan käskyä. Agilityssä ollaan tehty paljon ratoja ja tyttö on ihan huippu.
Agin seuranmestaruuskisat on 30.8 eli samana viikonloppuna kuin tokon piirinmestikset. Menen sinne ainakin talkoilemaan, ja mietin pitäisikö Sir ilmota mölleihin. Tästä se kisaura tokossa ja agissa sitten alkaa!


Tällä hetkellä ollaa ajelemassa kohti Kellokoskea, huomenna Eläköön koirat! Siru lähti mukaan, Ruska meni hoitoon ja muut jäi kotiin.

4 kommenttia: